Hoe verzorg ik mijn huid?

Het Huidspecialist Kleverpark thuisverzorging  4-Stappenplan

Het 4-Stappenplan om de huid in een optimale conditie te brengen en te houden. Het is de ideale basis voor een regelmatige en verantwoorde verzorging van de huid. Volg het plan stap voor stap en je huid voelt fit, fris en gezond aan.

Huidverzorgingsroutine

  1. Reiniger (lait/milk) / Exfoliant
  2. Toner (lotion)
  3. ’s morgens dagcrѐme met of zonder zonbescherming (met of zonder serum)
  4. ’s avonds nachtcrѐme (met of zonder olie)

Stap 1: Het reinigen van je huid.

Verwijder de make-up en onzuiverheden, waarna de verzorgende crème beter zijn werk kan doen en de huid beter in staat is te “ademen”.

Lait/milk:  ’s ochtends en ‘s avonds aanbrengen op gezicht en hals met roterende beweging vanuit de hals omhoog. Afnemen met een afspoelen met lauw water. Is tevens geschikt om de ogen mee te reinigen.
Tip: 1 of 2 keer per week een exfoliant i.p.v. milk.

Stap 2: Huid voorbereiden

Lotion: ‘s ochtends en ‘s avonds aanbrengen met een wattenschijfje op het gezicht, hals en ogen.

Het verwijderen van de laatste resten van de reiniging met een lotion. Een lotion: verwijdert de laatste sporen van het reinigingsproduct, herstelt de zuurgraad (pH-waarde) van de huid en bereidt de huid voor op de verzorgende dag- of nachtcrème.
Tip:  Na de reiniging eventueel een serum/olie aanbrengen op gezicht en hals.

Stap 3: Beschermen

Als de huid goed schoon is kan deze beschermd worden met een dagcrème. Een crème beschermt tegen weer en wind, zon, centrale verwarming en airconditioning. Bovendien is een dagcrème een prima basis voor make-up.

Stap 4: Herstellen

Dagelijks moet de huid zich herstellen van invloeden van buitenaf. Een nachtcrème helpt je huid bij dit herstellen. Gedurende de slaap heeft de huid de tijd om voedingsstoffen op te nemen.

Een crème biedt onze huid bescherming, hydrateert, geeft comfort en revitaliseert de huid. Welke verzorging het beste bij je huid past is afhankelijk van het huidtype en waar je behoefte aan hebt.