Pigmentvlekken

Van melasma en ouderdomsvlekken tot huidverkleuringen na wondjes: er is heel veel vraag naar de juiste verzorging van pigmentvlekken.

Wat is pigment?

Onder invloed van uv-stralen wordt pigment in de huid aangemaakt.
Maar bij een verstoring van dit proces hoopt melanine zich op en kunnen vlekken ontstaan. De vlekken kunnen donkerder zijn dan de eigen huidskleur, maar soms ook lichter. Hoewel de zon een belangrijke oorzaak vormt bij het ontstaan van pigmentvlekken, spelen daarnaast ook aanleg, hormonale veranderingen, medicijnen en het gebruik van irriterende stoffen in cosmetica een rol.

Zonbescherming

Het eerste en allerbelangrijkste bij alle soorten pigmentvlekken is om je huid (vanaf nu) dagelijks te beschermen tegen de zon.
Zonnestraling speelt namelijk een heel grote rol bij het ontstaan en verergeren van de bruine verkleuringen.
Dat geldt voor alle vormen van overpigmentatie, zeker voor de meest voorkomende vorm: de zogenaamde ouderdomsvlekken.

Soorten pigmentatie

  • Ouderdomsvlekken – oorzaak zonschade.
  • Melasma (zwangerschapsmasker) – oorzaak hormonaal.
  • Post-inflammatoïre hyperpigmentatie (irritatiepigment) – na ontsteking.
  • Pigmentatie contact dermatitis (Riehl’s melanosis) – oorzaak irriterende stoffen in cosmetica.
  • Poikiloderma van Civatte – Zonschade vooral in combinatie met parfum.

Voeding en Pigmentatie

Vitamine A,C en E, zorg dat ze in je crèmes zitten, maar ook zeker in je voeding.
Vitamine A zorgt namelijk voor een verbetering van de huid door de celvernieuwing te stimuleren.
Vitamine C is verantwoordelijk voor het reduceren van de actie van het enzym tyrosinase. Een tekort aan vitamine C kan de oorzaak zijn van overproductie aan pigment, omdat het enzym dan niet gereguleerd wordt.
Vitamine E bewijst zich vooral op het gebied van bescherming tegen uv-schade. Onderzoek laat zien dat de mate van roodheid,
zwelling en celschade in de huid afneemt wanneer vitamine E vóór blootstelling aan de zon op de huid wordt aangebracht.
In combinatie met andere antioxidanten als vitamine C, kan vitamine E ook pigmentvlekken verminderen.

Maar vergeet ook zeker niet voldoende magnesium en calcium binnen te krijgen. Deze mineralen voorkomen een verstoorde pigmentaanmaak, pigmentvlekken dus.

HUIDSPECIALISTISCHE BEHANDELINGEN

ESSENTIAL BEHANDELING (+/- 45min)

De behandeling bestaat uit een reiniging , dieptereiniging: oxygeneo brightness of dermapen, ophelderend gezichtsmasker en een bijpassend dag- en nachtverzorging met SPF.

Reserveren € 75,00

ESSENTIAL KUUR BEHANDELING 5 behandelingen + verzorgingspakket (+/- 45 min per behandeling)

De behandelingen zijn gericht op het verminderen van de pigmentatie. Pigmentatie wordt aangepakt met de oxygeneo brightness OF dermapen (afhankelijk van het type huid en pigmentatie). De behandeling sluiten we af met het aanbrengen van een vitamine C serum, verhelderend crème gezichtsmasker en een bijpassende dag- en nachtverzorging met SPF.

Verzorgingspakket
Je ontvangt, bij de eerste behandeling, een verzorgingspakket om je huid thuis te reinigen en te verzorgen tussen de behandelingen door. Het verzorgingspakket bestaat uit een Milk, Lotion en een bijpassende Dag/nacht Crème. Pigment Essential kuur van € 493,50 voor € 395,- Reserveren

SPECIFIC KUUR BEHANDELING 5 behandelingen + verzorgingspakket (+/- 60 min per behandeling)

De behandelingen zijn gericht op het effectief verminderen van de pigmentatie. Pigmentatie wordt aangepakt met de oxygeneo brightness OF dermapen (afhankelijk van het type huid en pigmentatie). Hierna volgt een intensief oplichtend en verfrissend masker waarvan de ingredienten krachtiger zijn dan bij de essential kuur. De behandeling sluiten we af met het aanbrengen van een vitamine C serum en een bijpassende dag- en nachtverzorging met SPF.

Verzorgingspakket
Je ontvangt, bij de eerste behandeling, een verzorgingspakket om je huid thuis te reinigen en te verzorgen tussen de behandelingen door. Het verzorgingspakket bestaat uit een Milk, Lotion en een bijpassende Dag/nacht Crème.
Reserveren

MAXIMAAL RESULTAAT

Het is belangrijk om tijdens en na de kuur de thuisverzorgingsproducten te blijven gebruiken zodat de aanmaak van nieuw pigment voorkomen wordt.
De producten bevatten namelijk veel actieve stoffen zoals anti-oxidanten, pigmentremmende stoffen en vriendelijke zuren welke de huid ook verzachten.
Natuurlijk mag je de SPF niet vergeten, deze is extra belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon.
Zo verkrijg je maximale resultaten!

HULP NODIG?

NEEM CONTACT OP

Bel 023 5258788

PRODUCTEN BESTELLEN

  • AINHOA whitess facial tonic
  • AINHOA whitess depigmentant cream SPF 15
  • AINHOA skin primer SPF 50